I found a whistle

Lyssnar på MGMTs nya platta och tittar på mina gula påskliljor som står på mitt soffbord. De är vackra. Det är vackert med levande blommor. Min vägg fylls sakta men säkert på så om ni vill får ni gärna skicka lite teckningar, fotografier eller små texter som kan förgylla den ännu mer.


Lipstickflavour



Tänkte spendera kvällen med att titta tillbaka på gamla rörliga bilder i form av Sommaren med Monika.

Katt&Kärlek

Inga och Gabriel köpte en ny kattröja till mig. Den var fin, lite annorlunda sådär.



Och så saknar jag de här fina damerna. Speciellt när jag tänker på att vi en gång satt inklämda i en fotoautomat i Paris. De ni.


Jorden kan du inte göra om.
Stilla din häftiga själ.
Endast en sak kan du göra:
en annan människa väl.
Men detta är redan så mycket
att själva stjärnorna ler.
En hungrande människa mindre
betyder en broder me
r

Stig Dagerman

Hej!

Hemma. Hemma i mitt rum på Island. Det är så konstigt att jag bor här. Det är mitt hemma nu och för flera månader frammåt. Snart har jag bott här i tre månader.

Hemkommen från en långpromenad. Tanken var bara att få lite solljus och lämna tillbaka en skiva, jag tog lite andra vägar. Tittade in i andras hem och gjorde upp små historier i mitt huvud om deras liv. Gick in på sliriga gator och kom till små lekplatser inklämda mellan gamla trähus. Gick ner till hamnen och luktade på tången. Hälsade lite på svanarna och änderna och tuggade lite på mitt bubbelgum och hummade små sånger. Tänkte att jag skulle kolla lite i en matbutik jag inte varit i. Det var som att komma in i en gammal loppis knökfullt med varor. Nyheter om vulkanen visades och folk trängdes och kollade intresserade. Sa "fyrirgeftu" och ursäktade sig med rätt långa utläggningar på isländska. Jag förstod men visste inte hur jag skulle svara så jag log bara och sa "allt i lagi". Vilken konstig prick måste folk tycka. Det gör ingenting.
Helt plötsligt stod jag vid min dörr vid krokusar och kollade på klockan. Jag hade gått i tre timmar. Tick tack så bra det kan va att bara gå på kontemplativa promenadstråk ibland. Solen lysandes i ögonen och Niel Young sjungandes i öronen.

Kram/ Isa



jag.vill.också.

precis SÅHÄR

need to.

use it.


Lite efter men vad spelar det för roll om det är roligt?

Läste detta i pitchfork och fann det synnerligen underhållande:

Man, what is going on in Sweden? A few days ago, the country held its annual P3 Guld public radio award show, as Stereogum points out. And from all available evidence, the result looked something like the American Music Awards, if they were held in the Star Wars cantina and everybody involved was taking drugs that were way more awesome than the drugs that exist in real life.

If you're not sure whether the video is worth your four minutes and 17 seconds, allow me to describe it: A man with a twirly mustache in a drum major uniform, singing in falsetto, coos lyrics about listening to Afrika Bambaataa in his convertible, which of course leads to you having sex with him. Spank Rock raps while wearing a priest's collar. Two remarkably thick backup dancers do the sort of moves that American TV standards departments would frown upon. When Robyn appears, the crowd goes crazy. Then Robyn and Spank Rock slow-dance with each other.

Seriously. It's amazing.


fembots have feelings too



Early models in "Feminine Intuition" were "female caricatures", used to highlight their human creators reactions to the idea of female robots. Later models lost obviously feminine features, but retained "an air of femininity".

You split my heart in two.

Såhär: just nu är jag:
otroligt: trött på allt som har med mode att göra. fan jag skulle aldrig börjat fördjupa mig i det. jag hatar det. nu ska jag ignorera det ett tag. trött på allt som spys ut.
otroligt: sugen på att klubba, kommer explodera i helgen.
otroligt: sugen på att köpa skyhöga svarta klackar bara för att Jenny köpt acne pistol boots short. jag vill inte känna mig kort och ful.
otroligt: sugen på att göra en drastiskt hårförändring. banne mig jag ska nog göra det. rött och räv. mums.
otroligt: full av synintryck. ge mig skog och bara fötter.

jag beundrar robyn TOTALT. jag vill att hon ska vara min flickvän. seriöst. jag ska skaffa mig en sån cool tjej.
fatta att kunna säga till alla trånade män: hon är MIN. sådeså.



Vulkanutbrott

Det sprutar lava och rök. Flygplatsen är stängd här på Island. Tänka sig vad jorden kan göra uppror ibland.




running out of space

jag hatar när jag får mejl från honom. jag hatar när han skriver "jag ska lära dig det här när vi möts igen". jag vet att jag antagligen inte kommer möta honom igen. eller?

"never married, never had those kisses, will you still meet me on that sunny moon?"

jag älskar att vakna på morgonen när solen lyser in i ögonen och fåglarna kvittrar och klockan bara är kvart i åtta. jag älskar att småspringa längs havet och känna lukten av tång och vårvindar i ryggen. nästan alldeles ensam och med stora berg runtomkring en.

livet är så magiskt och ibland så magiskt enkelt att man glömmer bort det lilla.

som att jag ska traska ner på stan i mina skinnconverse som färdats över atlanten tillsammans med ett kilo choklad och tjugo andra grejor. 27 items. jag älskar mina päron. och päronchoklad från willys.

hej så länge

With an incensed Fire of Iniuries

Vi kan säga att förnuftet är evigt och universellt, eftersom det bara uttalar sig om eviga och universella förhållanden. Förnuftet är ju på sätt och vis motsatsen till synintryck och känsla. Sex plus sex är alltid tolv. Vilken färg är vackrast?
Ja ni förstår säkert.

8157e4233781715316944c690c40e967f2ef363d_m_largeTumblr_kuxm00chse1qatjbzo1_500_large

Yggdrasil

Jag såg namnet på ekobutiken och tänkte att banne mig det känner jag igen. Pinsamt nog visade det sig att det var världsträdet, såklart. Hur kunde jag glömma det? Nu har jag suttit i en halvtimme och läst på om dess historia. Jag måste säga att det är oerhört fascinerande. Jag kopierar lite från wikipedia:

Från dess grenar som täcker hela himlen faller dagg över världen. Under denna ask finns den heligaste platsen där gudarna dagligen samlas till ting.

De tre nornorna Urd, Skuld och Verdandi bor vid asken Yggdrasils rötter, invid Urdarbrunnen, där de hämtar det vatten och den vita sand som de sedan översköljer Yggdrasils rötter med för att hindra dess stam och grenar att vissna.

Det var i Yggdrasil som Oden offrade sig själv genom hängning för att lära sig runornas hemlighet. I Havamál berättas att den sårade Oden hängde i nio dagar. Möjligen är namnet Yggdrasil en kenning som syftar på denna hängning. Vid Ragnarök kommer Yggdrasil att skälva och stöna men trots allt förbli stående.


Vilken bjässe till träd och vilka berättelser. Vid närmare titt upptäcker man andra märkliga varelser, gudar och myter som gör en smått virrig i huvudet. Jag blir så sugen på att läsa poetiska eddan.

Nog talat. Tänkte bara dela med mig av en liten tanke som snurrat i mitt huvud sedan jag köpte den där honungskakan på Yggdrasil.



My soul is in the sky

Alldeles alldeles underbart:




liten hint:

V. Om alla sorters kroppar


Tills dess.

Håller på att författa en liten analys av det som kallas KLÄDER. Många använder termen: fashion. Jag med. Läste ett magasin och fick massa tankar som snurrade och snurrade och nu försöker jag få dem samman.

Så länge delar jag med mig lite av min dagbok, som för övrigt är bland det roligaste man kan läsa en regning dag.

Varsågoda:

Jag lyssnar på vinden och tänker att livet är bra märkligt. I min väska ligger en liten röd polisbil som ska skickas över atlanten. Jag har fått en hälsning från en gosse som gillar mig. Det smög just in en katt genom mitt fönster ner i diskhon.

Jag är vilsen i känslodjungel. Hjälp, snälla rädda mig någon.

JAG VILL HÅNGLA MED EN HIPSTERHUNK NU

Jag och P vandrade genom Stockholm. Han hade en barstol under armen och jag hade en grå katt som jag hittade vid slussen (men släppte den fort eftersom både jag och P är allergiska). Vi höll i hand och hade roliga samtal (jag var berusad, han var berusad). Han är halvfinsk. Vi gick till T-centralen. Kysstes farväl. Konstig helg som vanligt.

Jag drömde att Lykke Li hade en konsert i en grotta, framför en sjö. Det liknade ett kvinnligt könsorgan där hon stod och jag tyckte det var otroligt vackert. Det var så mörkt och så lös det kring alla människor. Jag drömde att Kleerup och jag drogade tillsammans.

Malte kommer och visar  upp sina bilar och säger Ia så sött. Och ler så underbart. OCh hans matta är grön med pingviner på och flygplanen utanför fönstret är ovanligt många idag."

Lite som: Ducka, spring för livet Isa.

Höst&Förtivlan&Bästaste vänner

Att vakna upp på morgonen och vara ledsen över att man inte drömmer längre, så vill jag inte ha det.

Blott arton år har jag blivit den andra kvinnan. Det är synnerligen underhållande, känner mig som en snusktant när vi vandrar i korridorerna och den stackars lilla pojken virrar med ögonen. Oerhört roligt.







Hvernig gengur?

Vill så gärna dela med mig av mina visioner. De är så svårt bara, skulle behöva ett litet färglandskap att leka med. Blir så irriterad på alla människor som ska låtsas leka att de kan massa saker som de egentligen inte har någon aning om. Det håller på att skäras itu med en såndär taggig sax man hade när man var liten, med blått och gult plastskaft.

Önskar jag hade en symaskin, önskar jag hade tyg, tråd och nål. Önskar jag hade kraft och ork. Och ett färglandskap och social makt.

Har massor men ändå, vilka är lyckligast? Är så lycklig alltid och inte. Såg en så snygg tjej stå utanför en ekobutik. Hon hade verkligen fattat grejen, hon lekte inte. Hon VAR och är förhoppningsvis DET jag pratar om.

Håret mitt flög i luften medan jag vandrade ner för Laugarvegur. Regnet duggade och tänkte att banne mig, jag vill ha sådär långt, blont, kanske rött hår, som i en John Bauer saga. På god väg. Så gick jag, dagdrömmandes som vanligt.



I öronen mina:


mäh, sluta vara så söt

fick så fina små meddelanden i helgen från Mister P. jag dog litegrann, även fast de var lite cheesy. jag är bara inte van vid kärleksförklaringar, speciellt inte om de är lite sådär blygsamma. han är så bra, trots att han befinner sig på andra sidan atlanten. jag får sömnbrist.

"I never thought about you this winter; I never thought 'bout you this spring
But now when the summer is here I never thought I'd think about you again
You smoke like a young... Your flower is in your hair
When you were always to late, I still waited for you in this sweet summer air"

och så skriver han: Den här låten får mig alltid att tänka på dig. Det är nästan per automatik som man sluter ögonen, och sköljs iväg till någon magiskt somrig dagdröm.

och så tänker jag på när han vaknade, sa godmorgon på finska,
och hur hans vita acne t-shirt luktade sådär tallbarrigt.

man bah åh sluta då!

Img_1713_large
Tumblr_kugmsybdte1qzyrwvo1_500_large

By-the-bye, what became of the baby? I'd nearly forgotten to ask

Satt och tänkte på hur ditt hjärta dunkade. Skickade ett meddelande med en låt om att allt är så konstigt.

Oh alice im a little bit in love with you.


Validation


Trängtan och Zoo

Förlåt. Jag har fullt upp och en till liten skrivhörna att hålla reda på. Och så har jag så ont om idéer och försvinner in i andra rum hela tiden. Mest i drömrum som detta. Därför tänkte jag dela med mig lite av dessa (ps. om nu inte kollat på min mansvideo ännu GÖR DET, skrolla ner lite bara). Puss från en Isa med ringar under ögonen och toffs på huvudet. Jag drömmer för mycket.

ps. de finaste taggningarna jag någonsin sett: boy fashion model redhead ds.

Drömrum:
Tumblr_kxp9c5ugh51qb44dbo1_400_largeTumblr_kxriagwzi01qa2oopo1_500_large
20090303090721Image and video hosting by TinyPic20090526053516

RSS 2.0