Jónsi

Fick ett meddelande från mr P nyss. Han  är lite seg och det gör mig lite sur, men när jag läser att han varit på svartklubb och beskriver allt med enorm entusiasm kan jag inte låta bli att le litegrann. Jag undrar om han saknar mig mycket eller lite? Jag tänker på honom ibland. Bara ibland. När jag ska sova. På hans Whyredjacka, de lite för korta byxorna och hans bleka vampyrhud.  Den diskreta snusdosan och hans töntiga kompisar. Och på hur han strök bort mitt hår från ansiktet och berättade vad han tänkte om mig första gången vi sågs.

Sedan är det ju de mer enervervande sakerna förstås. De glömmer man lätt bort och man får påminna sig om att det faktiskt inte var lätt. Inte lätt alls. Ändå hoppar det till i hjärtat när han skickar länkar om att Jónsi ska ge ut soloalbum. Då vet jag att han fortfarande tänker på mig. Och jag önskar litegrann att han var här.

hjärthopp.



"Jag kan knappt bärga mig tills jag kommer till himlen och blir guds favoritängel"



Waiting for Jen.




Birdful eyes.

Imorgon kommer Jenny hit och jag är så glad och förväntansfull att jag spricker i tusen bitar nästan. Ni vet som när man var liten och det var lördag och man fick gå till godisbutiken och plocka smågodis i vita små papperspåsar med bubblor på.


ps. För övrigt så hatar jag isländsk grammatik. det är min största fiende just nu. Alla andra fattar men min lärare sa " Isa du kanske kan öva lite på det här tills imorgon". förnedrar eller vad?. ds.

pss. För övrigt är jag inte bästa kompis med islänningar överhuvudtaget. Imorgon måste jag ta min jacka till kemtvätten för att några dumma jävlar åkte förbi och sprutade senap över hela mig, Francoise och Egill. JA SENAP. Störda människor. dss.


Jag vill till Japan. PRONTO


Oh du fina val!

Jag såg en val nyss. På riktigt. Den hoppade sådär graciöst. Långt borta i havet men det var ändå en val.

20090219143940

Frusen som en luden isbjörn

Ja ni känner till uttrycket jag myntade ca halv fem en fredagnatt, eller lördagmorgon. Beror på hur man ser det. Jag känner mig som den ludna isbjörnen. Vill bara krypa ihop och mysa. Jag tänkte dock ta mitt pick å pack och simma en stund. Bada utomhus i detta karga klimat.

Tumblr_ks6x12u0ar1qzb7gjo1_400_large
20080613223346

Salut madmoiselle!

Nu ska jag ut och roa mig lite med en fransos som heter Francoise. Vi bor grannar och han har havsutsikt det har inte jag.




Bardomsminnen

Tummelisa var en magisk film. En disneyproduktion som är lite hemlig sådär. Underbar, ska försöka hitta den på dvd.


Wind in the Willows. Det susar i säven. Musiken är så engelsk att det spritter i kroppen och man får sån lust att bara åka ut i vårväder och ha picknick på rutiga filtar med lemoncurd och saft. Och säga Oh Dear med brittisk accent.



På nyårsdagen när jag var liten gick Beatrice Potter balett på tv. Jag minns att jag älskade grodan som dansade så jag var tvungen att leta reda på den. Är inte kostymen underbar så säg. Åh jag älskar det. Tänk så fint och lätt en groda kan hoppa.

TITTA PÅ DEN FANTASTISKA GRODAN



The market sounds perfectly horrid to me. Lots of noice and people, everyone's just staring at you. What I would like to do is, well...if you must know, all I ever wanted is my own little garden.


Of Birds and Men.


Lite såhär är det i dessa tider. Längtan och lära är nyckelorden. Bilder från vi♥det

Regn. Tuggumi. Bussar. Man. Dans


1240969957_large
20080425050943
Tumblr_kwh0bdhcmt1qaynb1o1_400_large
Img_23_large
Tumblr_kwteft4frw1qalyogo1_500_large
GE MIG!
Tumblr_kwnf66rcwr1qa748vo1_500_large
Traffic_light__by_onlyinmydreamss_large

Tree Mint

Z207033950_large
Tumblr_kq10tfpuie1qza2o1o1_500_large
4120766584_5c5b4cc714_b_large

efter skratt kommer gråt

idag har jag:

sovit till klockan elva.
gått upp.
duschat och det luktade mango/pear av ett balsam från kanada.
kollat på tv.
pratat med den underbara A.
pratat med mor.
ätit.
druckit.
ätit mer.
ätit risotto.
gått till affären.
satt på mig fina kläder bara för att vara fin.
satt upp postitlappar på isländska i hela lägenheten.
gjort en video som ni kan se här.
haft en liten konversation med mig sjäv angående kreativitet.
ritat den här:



notera att jag har skrivit -09. jag har fortfarande inte vant mig vid att det är -10



Nu:Kobra i Ryssland

Sjuka drömmar.

De senaste två nätterna har jag drömt konstiga drömmar om män. Igår drömde jag om en man som jag träffat via internet som också bodde i Reykjavik. Han hade skägg och musche och var rödhårig. Absolut inte ful, men rätt gammal och lite läskig. Han hade jeansjacka och blåa jeans. Och converse och en rutig skjorta. Vi hade stämt träff och jag fick syn på honom men började genast gå snabbt. Han kollade efter mig och jag blev rädd. Sen ringde han upp mig och sa att han såg mig och undrade varför jag sprang ifrån honom. Då svarade jag att aldrig hade internetdejtat och tyckte det var läbbigt. Sen vaknade jag.

Inatt drömde jag om en pojke som hade brunt hår, liknade Elijha Wood litegrann. Vi var exakt lika långa och på semester i Grekland. Det var mörkt ute och vi badade i blåa grottor. Sen när vi kom hem till Sverige gick vi på reaggeklubb/butik (det var någon slags kombination). Väl därinne struttade Kornel Kovacs runt men en väldigt lång negress. Killen som var med mig sa att han jämt hade nya tjejer och alla var långa. Jag var otroligt fascinerad. Sen kom Amanda och Linnea och skulle briljera för alla Ganjamän därinne och visade upp den ena skivan efter den andra. Sen minns jag inget med.

Finns det någon drömtydare/sibylla därute som kan hjälpa mig att förstå detta lite bättre?


Liten glimt.

Såna här ord använder Mister P i sina mejl till mig:

konstruktivt
litet och insignifikant
underground fashion
öde marknad
grek
minimalistisk och avantgarde stil
60 pund!
trogen minimalist
pretentiös
optimism
Hyvää huomenta
folk kommer ju svärma runt dig
visit

Java Jive

Har precis sett en film där en liten kiddo sa: "One day your imagination is gonna get you into trouble".

Peanutbutter.
Riskakor.
Skyr.
Te.
Kaffe.

Och så en fransman som frågade om jag ville gå på café men jag skulle dammsuga.

Allt är så konstigt här. Idag regnade det, solen sken, det var varmt, det haglade och jag såg en pöjk med förtjusande skor. Och igår var det storm.

Förlåt för mina virriga inlägg men jag är lite vilsen med allt.

Bless


Svag glödlampa.

Jag satt och funderade på en sak. Enligt läroplanen ska man gå ut som en hel människa redo att möta världen.

Jag såg regnbågen idag, den såg ut precis som när man ritade den när man var liten, klar i en perfekt båge. Den gick från ena sidan av berget till den andra. En liten avvikelse. Jag var lite rädd att jag skulle glömma bort det bara.

Och nu på kvällen när jag lyssnat på kloka människor satt jag och tänkte på om jag verkligen var redo att möta världen. Egentligen har man inget val, för världen möter man hela tiden. Och nu blir jag lite frustrerad. Jag är för trött för att sätta ord på mina tankar. Jag lägger mig istället.

Ja glödlampan lyser svagt, ljuser är inte riktigt brinnande.

Godnatt


Fönsterkärlek

Ni vet jag pratade om vargen? Vargens begär väcks av sådant här ungefär:










Darlings and Dreams







Färger

Sitter på mitt rum igen. Tänker och tänker och känner mig för tillfället olycklig. . Vädret är så grått och trist och jag har lite hemlängtan.

Det är som att all energi har runnit ur mig. Jag ser alla böcker jag vill läsa och teckningar jag vill måla men det går inte. Istället kikar jag in i andras liv och små världar för att få tiden att gå. Jag har massor av ideér kring vad jag vill skriva men orkar inte greppa pennan. Imorgon ska jag laga pannkakor.

Jag går på isländskakurs tillsammans med två fransmän och en kines.

Jag dricker kaffe.

Jag lyssnar på Donovan och Cat Power tills min ögon stängs.

Jag och Ceasar samtalar med varandra om livet.

Jag kollar min mejl hundra gånger per dag men det är så tomt på pojkfronten.

Jag drömmer mig bort. Sannerligen. Gör små sagor och tänker att jag vill bo på landet mitt i storskogen. Tänker att jag vill bo i NY med bullrande trafik. Tänker att världen är så otroligt stor.

Och jag tycker fortfarande att Eija är ett förtjusande namn.


Matrial/Materia/Energi

Lyssnar på Cat Power med regnet smattrandes mot rutan. Vädret är väldigt omväxlande här på Island, ena stunden kan sola skina för att i nästa sekund spöregna. Konstigt värre men man vänjer sig. Jag knarkar Pukkathé, små lakritskulor och riskakor i hopp om att det ska sluta blåsa ute. Jag måste snart hämta E och misstänker att mina fossingar kommer trippa iväg av sig själva rakt ner i havet om det fortsätter såhär.

Jag har fönstershoppat på internet, that's too bad. Mina begär väcktes likt en hungrande varg och jag ylade över fina blommiga klänningar från Topshop. När Jenny kommer måste vi shoppa lite. Jag har även blivit kaffeberoende igen. Det finns så många förtjusande cafeér här så man blir alldeles nipprig. Tänk er en riktig bra bokhandel med en lång vägg med tidningar från hela världen. Tänk sedan att ni kan låna vilka som helst, köpa någonting smaskigt att sörpla eller äta och sedan sitta i timmar och bläddra. Precis så just sådana finns här.

Mr. P har fortfarande inte svarat på mitt mejl som jag skicka för en vecka sedan. Vadan detta? Har han tappat intresset? Eller hittat en annan ungmö? Det återstår att se. Själv åker jag buss, promenerar och ler lite för mig själv när jag ser en hunk eller två. Vilket maniac tänker säkert folk, men jag trivs ganska bra med det.

Snart kommer Jen i egen hög person. Och hon har med sig mit senaste fynd, en ipod touch, wehodobido.

Ojojoj nu blev klockan mycket. Pusshej måste kila ut i busvädret.♥

Icy Pics (missing fabfriends:crazy)




Isaoniceland

Numera finns jag även på DinTub. Var redo för videos inom kort.


Nittiotalsbrudar

Midi Maxi & Efti var sjukt stora på nittiotalet men försvann lika fort som de blev kända. Jag läste en artikel om dem och blev väldigt fascinerad. Vad sägs om titlar som "Basement boyfriend", "Sisterhood of Africa" eller "Jamma on da Savannah", för att inte tala om " Culture of youth".

Här är Bad Bad Boys:




Alltså.

Jag skulle hemskt gärna vilja ladda upp videor här men fattar inte hur man gör. Help anyone? Har ju gjort sjukt roliga webbisvideor i media player som bara väntar på att publiceras............

Initialer.

Kom precis på att HILL är mina initaler. Rätt ballt va? Haha

Wild Dances

Hello Folks!

Nu ska jag berätta någonting som ni redan vet. Ca den 30e januari dyker min vän J upp här i stan, och ska också jobba här. Det kunde liksom inte bli bättre, eller hur? Eller förresten, en man liggandes i min säng eller lagandes mat i mitt kök åt mig skulle sätta körsbäret på toppen. Men man kan ju inte få allt här i livet.

Jag och J har tänkt att vi inom kort ska starta en hipp blogg tillsammans. Ni får följa mitt och hennes liv där. Våra liv här i världsmetropolen Reykjavik. Jag kommer såklart finnas kvar här också. Denna finfina sida känns liksom lite som hemma nämligen.

Idag står något slags konstbesök på programmet. Och ikväll är det eurovision song contest med la familia. Hemsk mysigt faktiskt. Strax ska jag gå upp å ta mig en pizzabit som ble över från igår. Jag måste verkligen säga att det här är lovande, det blir bara bättre och bättre.




looks I like: grunge










looks I like: 50s



50s.jpg 50s image by sexxaliciousbrileigh




Oh no

Inte igen. Jag hade skrivit ett långt inlägg och så råkade jag trycka bort det.

Nä nu åker jag med bussen till stan och går på café istället.

So long see ya honey!

Mér tókst að gera þetta

Ja jag klarade av att göra detta. Jag älskar isländska, det är så himla vacker men otroligt svårt. Me oh my.
Jag tänkte skriva lite om vad jag uppskattar mest hittils (något anmärkningsvärt att jag redan sitter och funderar på hur man skriver hittils, hitils? gud vilket konstigt ord, haha);

♥ Bergen runt om. Magiska. Och åter magiska.

♥ Reykjaviks alla små butiker och cafeér. Det råder en kreativ och öppen stämning som är väldigt fin. Speciellt bokcafeérna där man kan ta sig vilken bok eller tidning som helst och låna och sätta sig i små fikahörnor med en kopp kaffe eller så. Trevligt.

♥ Museérna är gratis! Kulturtant som jag är så älskar jag ju detta. Idag var på ett modernt galleri, med ett stort bibliotek med MASSA konstböcker. Love it. Och det fanns ett soppcafé som serverar olika veggosoppor. Mums.

♥ Biblioteken. De hyr ut konst! Förstå vilken bra idé, att vem som helst har råd att ha en fin tavla hänga i sitt hem ett litet tag. Man kan köpa dem om man vill också. Galet bra grej. Jag vill öppna ett konstbibliotek.

♥ Skyr. Som turkisk yoghurt fast godare, sötare, mindre fett och massa protein. Himmelsk gott.

♥ Badhuset. Cool enough att bada utomhus med utsikt över de gråa havet. 30 riksdaler kostar det. Billigt nöje. Tänk att sitta när det är mörkt ute och kolla upp på stjärnorna och norrskenen. Svindlande.

Puss från Isa på Island (här kallas jag Isu av barnen och familjen, hihi)




Us

På planet till Reykjavik såg jag 500 days of summer. Jag känner igen mig själv i Summer. Jag hade så himla höga förväntningar men den var väldigt enkel. En enkel film. Fast fin på många sätt och vis.

Det är lite smärtsamt men ändå rätt bra att han bor så långt borta. Jag fick ett mejl och mitt hjärta gungade lite extra. Jag luktar jasmine och min näsa rinner. Det har väl också med saken att göra. Jag vet ju att det inte hade funkat. Jag trivs bäst själv. Så är det bara.

Jag längtar efter att kunna isländska. Jus nu förstår jag ingenting.


Nu bor jag på Island

Lite såhär ser det ut i min lägenhet:




Duschrum



Soffa och mysbord



Bang&Olufsen-tv


Guldkorn/Taste/Yellow

I have never tasted love.

I have never been blessed with the true feeling of love. I've always felt like an outcast in that way. Placed beside the world of loving individuals. Like it's not meant for me. You see, I'm a dreamer. And in my dreams I'm head over hills in love and it's mutual. Unfortunately, this makes me an observer. I observe everything and everyone around me, and the importance of my own actions fails. It's like I'm trapped inside my brain and completely unable to... do life. I think I'm in love with the thought of being in love, how cliché it may sound. And I don't want to wait forever. Maybe I'm just gonna have to accept it. Maybe there is this insignificant number of all the billion people on earth, who just aren't supposed to fall in love...

/L

Love is just something that people sacrifice their blood and sweat to hunt for it. But in the first place, is it huntable, or has it always been there and that you just made it lost its meaning.

123elliott-erwitt_large


Tumblr_kotdw3mnnl1qzm7u0o1_500_large

Text:lelove
Bilder:weheartit

Staralfur

Jag har ingen aning vad det betyder. Fast jag kommer att lära mig det förhoppningsvis. Jag flyttar på torsdag och min sista chans att träffa honom på väldigt länge är imorgon. Jag trodde jag var säker men banne mig det var jag inte. Jag tänker på honom hela tiden men ändå tänker jag på andra också. Jag kanske är polygam (se Big Love).

Idag har jag tvättat yllelångkalsonger och druckit varm choklad med vispgrädde i prickiga koppar. Åkt pulka med lilla M och S och blivit kall om kinderna. Fått en påse med lakritssnurror "Du är så söt att jag blir snurrig" stod det. Jag blev varm i hjärtat. Jag är sentimental och ligger och gråter på nätterna.

Marken ska vara helt svart och bergen också och det skall tydligen lukta svavel överallt och alla är väldigt fashionabla. Inga kommatecknen här inte. Av någon anledning har jag känt mig oerhört ointelligent på sistone. Som om allt bara är deg. Jag skriver fel och kan inte formulera mig och alla andra spottar ut sig smartheter.


jag gillar:

MAT. Kom precis på mig själv med att ladda ner matsedeln till flyget fast det bara tar två timmar att flyga plus att det är svindyrt. Haha men det såg så gott ut.

BAJSA. Jag älskar att bajsa det är ju himlans skönt. Jag är oftast en räserbajsare.

PUSSAS. Det gillar jag oftast.

MAD MEN för att alla har så fina kläder och inredningen och allting är så äckligt perfekt och människorna har så många problem. SE DEN

SEBASTIAN FLYTE.  För att jag vill gifta mig med honom.


Songs 01.09-31.09 (some)































Amerikanska pojkar?!

Jag vet att ni vet vem name the pet är. Om ni inte vet det så kan jag berätta att hon i vissa kretsar är en av sthlms kreddigaste innemänniskor (i typ vihängerpåspybar eller vitrorviärsåhimlcoolafastviärsomallandraigänget eller fanviborpåsöderdetgörintedu kretsar*). Efter att ha hört diskutioner om hennes "American Boys"-video var jag naturligtvis tvungen att kolla upp den.
  Jag kanske även bör tillägga att hon var på top fem (minns inte placeringen men kan det ha varit nummer 2) listan över Sthlms hjältar 2009 i DN!!! Ja Dagens Nyheter du såg rätt. De skrev bl.a. att det var en sjukt snygg video. Slutsatsen jag kan dra är att antingen har svenska folket löpt amok och blivit galna/manipulerade eller så har någon jävligt kåt journalist placerat henne där (alltså en sådan journalist som blir kåt av smala tjejer som beter sig som barnungar). 
 Såhär tyckte jag om videon:

1. Varför är Dinamarca med i videon? Varför sopar han golvet? Varför försvinner han när alla tjejer kommer? Varför får han inte dansa?

2.  Alla är sjukt smala. Hallå förebilder? Har ni castat flickorna efter kroppsstorlek?

3. Vad i helvete har de på sig?????!!!!!

4. FALSKT

5. Jag är förvirrad. Vad har hänt? Vad har gått snett? Är det ett skämt?

Här är videon, döm själva:









* elitister. fast det är skillnad på elitister och elitister ni vet.

den är så fin och enkel och gör mig gråtfärdig

In the chilly hours and minutes,
Of uncertainty, I want to be,
In the warm hold of your loving mind.

To feel you all around me,
And to take your hand, along the sand,
Ah, but I may as well try and catch the wind.

When sundown pales the sky,
I wanna hide a while, behind your smile,
And everywhere I'd look, your eyes I'd find.

For me to love you now,
Would be the sweetest thing, 'twould make me sing,
Ah, but I may as well, try and catch the wind.

When rain has hung the leaves with tears,
I want you near, to kill my fears
To help me to leave all my blues behind.

For standin' in your heart,
Is where I want to be, and I long to be,
Ah, but I may as well, try and catch the wind


Bakom hörnet/nytt år


Hokus pokus

Jag älskar Carl-Einar Häckner. Han är fruktansvärt rolig.


RSS 2.0