Låt er inspireras av Tina:




Angående livet.

Jag måste än en gång påpeka att vi lever i en surrealistisk verklighet. Ytterligare bevis på detta var gårdagkvällen. Rosenhill var en trevlig tillställning, det är väldigt mysigt därute. För att beskriva det hela skulle  man kunna säga att det är som att kliva tillbaka till den gröna vågen litegrann. Flummiga människor och öl som ska kastas i en saab. En läskig clown i 70-tals outfit med touch av rave. Andra människor som är mindre flummiga, om än konstiga. Det är befriande i måttliga mängder.

Numera ligger Sartres "Muren" och Barricos "Silke" på mitt nattygsbord, jag lyssnar även på den fantastiska kvinnan:

http://www.youtube.com/watch?v=h4ZyuULy9zs&feature=related


Godförmiddag!

Idag: yllestrumpor, sjal, jacka, skor. Solglasögon.

Skördefest

Det är fint väder ute och Malte säger fortarande gul så himla sött. Och jag ska jobba hela nästa vecka.

 

 


Keep on dreaming

Har jobbat idag. Det var jobbigt. Jag vill inte jobba. Istället drömmer jag om:



Längar efter:


Bra dag.

Sov över på Ekerö med mina flickor. Något miserabla flickor kanske ska tilläggas. Affärer som helt plötsligt är försvunna, förskräckliga optiker, surrealistisk verklighet. Milk och sånt. Trevligt och välbehövt.

Fick ett konstigt sms från okänd, i stil med smset som löd: hemoroider hemoroider hemoroider. Fast finare:

Ibland glömmer man bort sin egen lycka. Stjärnhimmelen och fötter i vått gräs. Vandring genom nattsvart stad. Ibland glömmer man bort det lilla.


Nattfilosofi.

Idag var ingen bra dag. Eller den var bra när M kom hem och satt och kramade mig i soffan. Den var även bra när han radade upp bilarna i färgordning och sa gul bil utan att betona l:et.  Och när han sjöng ia ia ia på de gröna mattan med pingviner på.

Jag vill inte sova eftersom man måste vakna. Jag gillar inte att somna och jag gillar inte att vakna. Så var det sagt. Det är lite konstigt det där med att sova. Ena stunden är man här och andra där.

Vilsen.

Ibland undrar jag om det hade passat bättre att heta Hedvig?


Om jag bodde i NY :

(Vilket jag snart, förhoppningsvis kommer att göra)








för alltid 21  

Dagdrömmar och abstinens.

Konstiga klipp, bögar och ickebögar, konstiga kreationer, hippa, trendiga och kreddiga klubbkids. Män i kostym. Pojkar i fina kläder. Äldre gubbar bjudandes på champagne. Flickor i cirkusdräkter. Dekadens och 697 på natten. Spetsad likör istället för kokain på toan. Dansa smått i trans. Transdans. Trappa upp och trappa ner. Den älskade trappan. Gå före i kön och säga plastpåse. Jag har drabbats av F12 abstinens. På riktigt. Jag har drabbats av berlin, london/bricklane, prag och chapeu rouge abstinens. Absintabstinens. Alla dessa åkommor.

  

                                                                                 





                                                                               
 


Trouble in mind.

Jag har lite ont i magen. Helgen är slut och jag är fortfarande i Stockholm, vilket betyder att jag tydligen har bestämt mig för att stanna här ett tag framöver. No return. Big step.

Hostmedicin: check
Kåvepenin: check
Nässpray: check
Tvätt: check
Mat: check
Yoghurt: check

On the menu:

SÖKA JOBB
Bli frisk och återfå talförmågan
Få jobb
Make some money
Mejla massa människor
(Skaffa körkort)

Hon hade ett hjärta som var för stort för hennes kropp

(And I'm dying for company)


Something to live for: footloose





Sicko.

Öroninflammation, halsont, hosta, huvudvärk. Pallrade iväg till farbror doktorn igår, fick medicin, dyrt men välbehövt.
Jag känner mig redan bättre vilket jag tror kommer leda till att jag för första gången får en mysig sjukdomsdag. Singing in the rain börjar klockan fyra och jag har mat, glass och lite godis hemma, och icke att förglömma: ingefära och citronte.
Lyssnar på Nina Simone och redigerar bilder, polaroid, flickr och Picnik är mina nya upptäckter. Love it. En annan sak som är väldigt fin är att jag har världens gulligaste kusin som skickar fina sms när jag är sjuk. Hon heter Josefin.

Och ni mina vänner bor alldeles alldeles för långt bort



I don't like it like this

Still sick. Har rensat hemma. Rensat i röran så att säga. Plockat, donat och tänkt över mina tre år i stockholm som verkligen har varit underjorden och himlen på samma gång. Tänk vad ynka tre år kan göra. Om tre år är jag 22 år, om sex år är jag 25 och om elva år är jag 30.

Har provat mittbena idag, med luggen flätad åt sidorna. Har inte bestämt mig än om det är hippt och hett eller fult och förfärligt.

All your hopes and dreams, they rise and fall/  windsor for the derby


On the road again.

Lyssnar på Avril 14th, det är en väldigt fin låt. Jag sitter på bussen och ser gröna landskap svepa förbi. Det blåser, vissa träd skiftar svagt i silver. Vägarna är våta av regnet och en svag doft av svett från grannen framför sprids med luften. Magont. Himlen är blygrå. Jag längtar till landet; ingen el, ingen tv, ingen elektronik. Samtidigt längtar jag till NY och storstadspuls. Ambvivalent ambvivalens och dekadens.  Jag kan inte sätta ord på det jag känner. Oro och ett livsfragment. Förgångna.

Jag stötte ihop med en gammal vän idag. Jag såg ut som hej kom å hjälp mig när jag satt i gräset och väntade på bussen. Snoret rann, mina ögon var röda och håret fett. Jag har inte träffat henne på över ett halvår. Fåfänga, jag hatar det. Dras med i det utan att jag vill. Ändå. Hon har körkort, pojkvän och framtiden klar för sig. Kunde inte låta bli att känna mig misslyckad. Jag vill säga att jag inte bryr mig, men det gör jag.

Tittar runt, hör och ser saker. Människor jag känner som har kreddiga heltidsjobb, reser utomlands och praktiserar på dockteatrar. I envy them. Om man ändå var lyckligt lottad. Jag är olyckligt lottad, nu. Jag vill säga att min tid kommer, vår tid kommer. Vänta bara. Men det känns så svårt, orden faller inte rätt i munnen.

Denna vecka kommer iallafall bli innehållsrik, förhoppningsvis lockar ett visst möte till skratt. Och bildar fina minnen. Jag är själv hemma i huset till på måndag då M kommer tillbaka, kanske ska jag ta och lära mig laga mat på riktig och inte bara göra macaroons och tryffeltårta.

Puss / Isa on the road

Dagens låt:



Ni vet den där känslan av att man inte riktigt vet hur man ska göra. Ni vet den där känslan av att äh vad fan man är bara ung en gång. Våga. Jag är så blyg, men det vore onekligen kul.

Sjuk tösabit

Ni vet den där tiden på dan när bara våra värsta år, sjunde himlen och tv-shop går? När man är sjuk och bara orkar kolla på tv och dricka lite te ärdet den värsta tiden på dygnet. Utan tvekan. Och det är ett mysterium, för de måste visas av någon anledning, annars skule de sätta in bra repriser åtminstone. Eller amerikanska familjefilmer. Vad som helst, men icke! Nej nej istället får jag ligga där i soffan och vara irriterad ett par timmar, och inte nog med det, jag blir dummare på köpet också. Ett bevis på den nya dumheten är att jag tycker det är kul att leka med webcam som resulterade i tantbilder:






Edward Hughes

Mamma gav mig ett bokmärke som var så himla fint, konstnären som hade gjort den föreställande bilden hette Edwars Hughes och så här fina är hans verk:












Ett sånt här bord vill jag ska flytta hem till mig:


En liten tanke.

Miserabelt är dagens ord. Undrar litegrann om pussandet på främmande pojkar som börjar på P kan ha med det och göra. Kanske har jag och min vän drabbats av den nya infuensan.

Smell of dust.
Stars melting from heaven.
Smell of smoke.
Oh how I loved it.
(I still do.)




Un goût de cendre vole dans l'air

Jag vill till Paris.







Un goût de cendre vole dans l'air ; - une odeur de bois suant dans l'âtre, - les fleurs rouies, - le saccage des promenades, - la bruine des canaux par les champs - pourquoi pas déjà les joujoux et l'encens ?

A taste of ashes flies through the air; - an odor of sweating wood on the hearth, - dew-ret flowers, - devastation along the promenades, - the mist of the canals over the fields - why not incense and toys already?

- Arthur Rimbaud


Idag var jag på tippen.

Om man vill se märkliga typer, så kallade kufar, är tippen ett bra tips. Jag var där idag med far, kände att jag passade in. Hade min ordfronttröja, gamla slitna byxor och smutsiga gympaskor, håret uppsatt i toffs. Ingen het böna med andra ord.

Meningen  är att jag ska måla garaget i helgen men det enda som jag lyckats åstadkomma är inköp av penslar och borstar (proviant i form av brieost och baklava införskaffades även). Jag har ont i halsen och min familj sitter och kollar på Hammarby - Elfsborg på tv. De tutar när det blir mål och pappa löper amok i korridoren. Sannerligen underhållande.

Music for today:



Plastpåse.

Det är fint väder ute. Jag är själv  hemma och funderar på att gå ut en stund och plocka blåbär. Tid att fundera på saker och ting. Man kan undra varför men jag vill vara själv samtidigt som jag inte vill.

På fredag nästa vecka måste jag ta ett stort beslut, det är så det är när man bor på två ställen. Det är så det är när man måste bli vuxen.

I onsdags var vi på dvärgklubb, ickepolitisktkorrekt jag vet. Jag kan trösta med att det enda som syntes till av kvällens tema var bambi och mjukporr på projektorn. Jag, Linnea och Julia jagade män med framgång, såklart. . Skriver en liten reflektionsdikt över fenomenet: utgång. Faktum är att det i sanningens namn är ganska komiskt och lite sorgligt. 


Copycat.

Min käraste amanda,  har gjort polaroidbilder som är superfina. Så himla fina att jag måste lägga upp nåra här:


Narcissist

Visuella hjälpmedel:


korsord



mamma


jag


coctails


middag på mitt vis


vid poolen


Pigadia


Ut och äta



Razor.

Oh thunder in my heart
These razors cutting sharp
And leaves me with an ever bleeding scar

So soft, so suddenly
So that I can not breathe
I'm drawn into a circle painted black

Oh I'm hanging high
Oh won't you let me down
Back where I started at
You know I'm a little lost

And when it hurts the most
I'll push a little more
I'm back where I started at
You know I'm a little lost

Like lightning in my heart
A kiss so burning hot
I'm hanging on a thread that's bound to drop

Like rain on open skies
Don't know the reason why
But I'll always choose the black in front of white

In a minute it's gone...

Längesen jag uppdaterade; det har hänt mycket och absolut ingenting. Hösten närmar sig och jag vet inte vad jag ska göra. Att vara människa är inte så lätt. Att slitas itu och vara rädd för att såra någon och vara ivägen tär på själen. Jag har ont i magen och undrar vad som kommer att hända. Jag vill bara gömma mig under täcket och inte titta upp, därför älskar jag att sova.

Om jag fick välja själv utan hinder skulle jag jobba på ett konstgalleri och plugga på konstfack. Jag skulle måla och teckna och lära mig massor. Jag skulle ha massa pengar att köpa fina materiella saker. Kläder och skor, böcker, hattar, klockor formade som äpplen och båtar. På dagarna skulle jag skratta och på kvällarna skulle jag dansa på bra klubbar i Berlin med mina fina vänner. Vi skulle jaga och kunna ta hem bytena på långa efterfester. Vi skulle leva en egen värld långt bort från foppatofflor och snoriga kids. En drömvärld. På sommaren skulle vi åka runt i en färgglad bil leva länder. Det vore fint.

Just nu är jag som introt i mumindalen.

RSS 2.0