little dark poet/ arken/ jasper morello






Gingerbread/Pics Saturday



© Birdnest



© Desireharmony


dinner: gingerbread

music:  sigur ros

thoughts: please, leave my head

book:    kerstin ekman

paper:  acne, bon and filter (thiefreading; pressbyrån)

weather: rain

word:   tankevärk





Lördagkväll

Spenderas med laptopen i knäet. Jag är själv hemma och helgen är ovanligt lugn. Min vän P vill träffa mig ikväll, liksom alla helger på sistone. Det jag känner är Oh Dear, varför inte bara sippa på likör och prata, inget annat? Livet är bra underligt och jag vill inte förstöra hjärtan.

Jag var i Köping idag förresten, på kusinkalas. Det är så skönt att få lite perspektiv på saker och ting, som pappa och jag konstaterade. Det är så skönt när det är opretantiöst och plottrigt och hundratals saker och skinnfåtöljer.

Min kusin Jonas hade en geckoödla som hette Gullis, den frös lite så vi lindade in henne i en yllefilt.


Welcome to the Video-Zoo





objektifieringen av män fortsätter med glädje

i don't know. i need air. i worry too much

ordet vilsen passar så bra just nu. vihjärtardet har massvis med sånt. och så tänker jag att universum är så himlans stort och att jag är bara en liten liten orolig själ som snart kommer glömmas bort.


3948838019_8e50805244_large


Tumblr_ktka47cr8f1qze8lio1_500_large
Hundg_01_large


Dj Stefan:

Kolla in Dudes blogg. Det ger er garanterat ett skratt.


Oh oh oh igen

Ont i magen. Ont i huvudet. Ont i hjärtat. Jag mår illa.

Det kanske inte är meningen att den där muren ska rivas? Jag börjar faktiskt tro det mer och mer. Ni vet när människor blir så uppslukade av en att det blir läskigt? Att man upptäcker att visst är dom söta i små doser? Och när dom droppar stalkersakerna som man egentligen bör hålla för sig själv för att inte skrämma bort den utvalde? Ibland vill jag bara klicka på "Ta bort".

Hörru Mr. P, vad gör vi egentligen?



Gb0118_large


Små glimrande stjärnor.

Jag har en söt mamma som komponerar egna små dikter som hon skickar till mig:

 "När regnet sakta strilar ner för rutan tänker jag på stjärnorna bakom glitterdroppar. Och på dig. Du glimrande."

Jag har även världens sötaste lilla Malte i huset. Han kom nyss förbi i sin pyttelilla badrock med små spöken på, gav mig en kram och två pussar och sa "natt natt Isa".

2083964065_54a25cf2c4_large


jag gillar öl

hejhejjaggillarölochjobbarpådagisochalltjagvillärattmitthjärtaskabultaextrahårtvarjegångjagserhonom.




looking good







no limits.

it's going to be minimal, saturday night:




Welcome to the Zoo III

Alltså jag skulle hemskt gärna vilja vara en kille och jag skulle då hemskt gärna vilja hångla med en kille. Bögar är och förblir hett:

FINT

Alltså män överlag är hett:

Joseph_gordonlevitt_josephgordonlevitt30609lg16324_large

2386803421_5642734b67_large



Gustav är vi ju så gott som bästisar med men Alexander har minsann inte dykt upp varken på flygplats, tunnelbana eller nattklubb. That's a shame....

Citerat Oscar Wilde:

Om man hör dålig musik är det ens plikt att dränka den i konversation.

Modernt är sådant man själv bär. Omodernt är vad andra bär.

Vi lever i en tid av för mycket arbete och för lite bildning; en tid då människor är så flitiga att det blir dumma.

Ge mig överflödet, det nödtorftiga kan jag leva utan.

Att inte göra något alls är det svåraste i världen, det svåraste och det mest intellektuella.



Vad tänker spindlar egentligen?

Idag har jag tänkt på universum, drakar, tokiga män, island.....

och:



Och grunge:


Nattygsbord.

En av mina absoluta favoritmöbler är nattygsbordet. Jag gillar att smygkika på vad andra har på sina nattygsbord, vilka böcker, vilka prylar och pinaler? Klocka? Ja ni förstår grejen.
På mitt nattygsbord ryms en lampa med ganska dåligt ljus som stod här när jag flyttade in. En väckarklocka som börjar bli suddig, ett sidenpennfodral i gult från Indien, en rosa dagbok med mintgröna prickar på, några trollsländor, blipp, ett filmmagasin, almanacka, en liten bok om kvinnotankar samt Thérèse Raquin.

ur Thérèse Raquain, Èmile Zola:

"Hon steg in i vindskupan. Hennes vida kjolar fick inte plats, så trångt var det i rummet. Hon slet av sig hatten med ena handen och stötte sig svimfärdigt mot sängen...
  Takfönstret stod vidöppet och släppte i den friska kvällsluften över den brännheta bädden. De älskande dröjde sig kvar länge i kyffet, som på botten av ett hål."

bookpage-45






Stay tuned.




 









Berg/och/dal/bana.

Så är mitt liv just nu. Allt kommer vid fel tidpunkt. Jag flyttar faktiskt till Island om sju veckor (herregud) och klarar inte av alla pingpingbollar i mitt huvud. Klarar inte av alla pingpingbollar som studsar mot mitt hjärta. Min kropp är bara fylld av massa känslor och inte vatten som det står i biologiböckerna. Och vi står och trampar på samma ställe och jag vet inte om jag vill trampa vidare eller bara sluta gå.


Ville bara säga hej

Och att jag tänker och analyserar alldeles för mycket för mitt eget och andras bästa. Det känns som att jag konstant går runt och har pms. Jag är så känslig just nu och så fort jag gör någonting fel känns det som att hela livet ska rasa samman.
Idag läste jag boken "Adjö herr Muffin" för barnen på dagis. Den handlar om en hamster som är väldigt gammal och ska dö. Den var väldigt sorglig och det tårades i ögonen. Och så tittade jag på Lotta på Bråkmakargatan  och hon är så söt när hon säger:

 "det är inte det att jag är rädd för mörkret jag tycker bara det är så sorgligt".

 


Stealing is sharing:

-Any plans for today?
-Inte mer än vanligt. Har du några förslag?
-Du borde skriva om hur regnet sveper med sig den tunna hinnan mellan oss och verkligheten.
-Sluta, du skrämmer mig.
-It's true, Darling. Take a look!
-Va!? Var?
-Over there! Bakom kemicentrum.

-----

Tomma buteljer av diverse slag (mest champagne, jag vill aldrig mer se en flaska Bollinger efter de senaste två veckorna), ostronskal i vasken (luktade mindre gott) och en tung air av cigarrer i sovrummet. Jag vet inte riktigt varför jag inte brydde mig om röran. Kanske för att verkligheten äntligen började uppvisa vissa fiktivt orienterade drag och jag inte kunde låta bli att flyta med. Vem vill inte leva i en roman?

-----

När jag öppnade dörren satt han där. Jag har aldrig berömt mig av att vara en person som håller huvudet kallt. Jag drabbades av svimningskänslor. Håret var pomadablankt och han hade smokingskjorta med uppknuten fluga. Cigarrdoften vilade tung över rummet.



Verkligheten är så grå och trist. Jag dagdrömmer om att vara batman, jag vill flyga överallt och ingenstans.



Pics/Paris











Hej Reykjavik!

Den 5 januari åker jag till Island, Reykjavik. Jag ska vara där i minst 9 månader, det hela känns väldigt väldigt konstigt, men spännande!!!

Vilka människor kommer jag möta? Hur kommer det se ut i min lilla lägenhet? Hur kommer kidsen vara? Kommer jag träffa en trevlig isländsk gosse kanske? Ja massa frågetecken som ska bli punkter så småningom.

Vad jag vet är att det är ca 12-13 grader på sommaren. Det är en kreativ stad och isländsk musik är ju helt underbar:

 







Björk + Antony Hegarty = ♥

Tomorrow:Work, Stockholm

The day after tomorrow: Paris

January: Iceland

Söndagsberättelse.

Förut när jag dansade vid danshögskolan gick jag förbi KTH två gånger i veckan, det var när studenterna slutade och jag minns att jag spanade in alla snygga män som kom därifrån. Därför ska jag nu jag berätta om min vän P (jag hoppas ni förstår kopplingen). Vi har en liten lustig relation som man knappast skulle klassa som normal, men den har sin charm. Varje gång vi ses är det alltid lite konstigt. Första gången vi träffades var för drygt två och en halv månad sen på F12 (oh saknar det förresten).

P gillar 60-talsmusik, kan dansa rysk polka och prata finska. P brukar ha fina kläder på sig, ofta svarta byxor och ett par bruna snörskor (misstänker att de är dyra). P har bott i Barcelona och har en vän som vi kan kalla V. En gång fick de för sig att vandra i sörmland och åkte ut till Järna och gick i tre dygn.  P och V hade prickat ut på kartan vart det fanns brunnar och de hade en gedigen packning med sig (även pannlampor som de använde när de gick på natten).

När P var liten var drömyrket uppfinnare. P har en lillebror som är lika gammal som mig. P räds inte heller för att gå på bio själv om ingen annan vill gå (t.ex. inglorious basterds, P fick  tre stolar alldeles för sig att bre ut sig på och kunde skratta högt utan bry sig om sällskapet).

P kollade upp waldorfskolan och frågade ut mig om antroposoferna, numera kallas jag ibland för "en av de utvalda".

Genom P fick jag även upp ögonen för detta band, och utvald som jag är kan jag inte låta bli att älska denna video:


RSS 2.0