Knasigt och alldeles underbart

Katten visar henne vägen till Den Galne Hattmakaren och Påskharen, där hon får vara med om ett förvirrat teparty. Alice tröttnar och ger sig iväg. Hon hittar en dörr i ett träd som leder till en slottsträdgård, där hon möter soldater i form av spelkort, varav några är sysselsatta med att måla om vita rosor i rött, och sedan även den stränga och pompösa drottning Hjärter Dam. Drottningen bjuder Alice till en märklig krocketmatch med flamingoer som klubbor och igelkottar som klot. Alice tröttnar eftersom drottningen bara fuskar, och träffar istället en falsk sköldpadda - det är en sådan man lagar falsk sköldpaddssoppa av - och en grip, som berättar om sin skolgång.

4087318272_9d6374479a_large

Liten fågel och rött hår

Mig langa sumar og sviþjoð.

Det är mycket som jag önskar, skulle vilja ha, i denna stund. Jag tittar ut genom fönstret, det är soligt och blåser lite. Klockan är halv ett och jag har inte gjort så mycket vettigt idag känns det som. Plockat, sovit, gjort smoothie och toast. Tittat ut. Lyssnat på musik. Längtat bort. Skrivit rent anteckningar och funderat lite på vad jag vill göra av mitt liv. Lite svårmodigt sådär, men allt kan inte vara rosor, cupcakes och körsbär jämt.

Det känns som det fattas någonting, som att en liten bit av det magiska man hade förut har ramlat av. Energin och entusiasmen. Det där levande och äkta. Det mesta känns plastigt numera och jag vill inte vara här och NU. Utan där, och inte ett där som JAG eller VI eller DU har skapat utan ett DÄR som någon annan har skapat. Jag vet inte riktigt vad jag själv menar, men jag har mina aningar. Jag tror att ens bästa tid i livet redan är förbi. Jag tror att barndomen är ens bästa tid i livet. Det är synd att den så ofta förstörs och sågas itu i flera bitar. Som ett gigantiskt jordpussel.

Jag vill ha långt rött hår och fräknar. Jag vill läsa böcker och bli smart. Ha ett hus på landet och måla hela dagarna. Jag vill skriva små texter och lukta på violer. Det är så lätt att leva i en illusion. I en idealistisk värld som kanske inte är så idealisk. Jag har sagt det förut och jag säger det igen:

Jag tänker alldeles för mycket för mitt eget bästa. Och hjärtat är alldeles för stort för kroppen.

Dreamshed_large
Tumblr_koxgm6akjm1qzr7ibo1_500_large_large



Hologram

Ni vet kanske att Alexander McQueen dog för inte så länge sedan? Han gjorde, förutom fina kläder, även ett överjordiskt fantastiskt hologram med Kate Moss på en visning:



De här hologrammen går inte heller av för hackor (speciellt efter 04:00):



Cool tjej som reklam, varför har vi inte mer hologram?


Puder.

Det luktar damm i min näsa och jag nyser. Kollade mejlen nyss, fyra nya; tre från ellos och ett från Kornels Koola Klubb. Borde sluta prenumerera på de där mejlen för jag blir så trött varje gång. Hade hoppats på något nytt från Mr P eller Julia. Undrar om han har hittat sig en ny tjej? Drömde om honom inatt, och såg att Jon hade en likadan vit t-shirt från Granit som Mr P. Det gjorde faktiskt lite ont, men bara lite.

Jag tittar på Mumin och organiserar ett i framtiden fint inlägg om dessa små förtjusande figurer.

Wqpwufzvski5cgvoyqckkzleo1_500_large

Hjärtat och magen

Engentligen känns det inte så mycket i hjärtat. Utan mest i magen. Sitter och funderar på ett sånthär ♥-s historia. Så ser det inte på riktigt. Det har jag lärt mig på biologin.


Liljekonvaljer och Carobella

Det luktar rent i mitt rum, jag har öppet fönster och solen går ner över horisonten. Jag har nytvättade kökshandukar och så har jag satt upp småsmå hjärtan vid lysknapparna så man blir glad när man ska tända lampan på morgonen. Eller på kvällen. Det känns som att de senaste dagar av misär ligger långt bak i tiden. Imorgon är det helg igen och jag känner att det kommer räcka med att stanna hemma och kolla på vampyrer och dricka te. Dansa litegrann i mitt rum och ta en tripp till Ikea och köpa en kastrull och lingonsylt. Vissla lite och vara nöjd över att man är frisk och kry. När man har varit på absoluta botten är man så glad att man lever och kan äta vadsomhelst igen. Hjärtans fröjd.

Och MYCKET fina män (och bra låt):




Koola krakkare






Så söta att man dör litegrann. Mungiporna känns några centimenter bredare efter dessa klipp.


Bohemian like you

Jag sitter på mitt rum. I min stora säng, den är mjuk men min rumpa är lite bortdomnad ändå. Vinden viner och skapar små tjut som är i fin harmoni med Dandy Warhols. Jag har hängt upp örhängen på min lampskärm för jag tyckte det var fint. Jag har även hängt upp klänningar och en jacka i taket, jag tyckte det såg lite ut som ett konstverk. Och så kom jag osökt på att tänka på barn och barnvagnar.

När och om jag blir mamma så har jag någon slags bild av hur det kommer att vara. Hur jag vill att det ska vara. Jag ska föda upp Tova-Li och Tett på ekologisk mat, gärna biodynamisk. Vi ska vara ute mycket och jag ska ha en gammal vagn med stora hjul. Helst i ett fint mönster. Gärna en sulky i lila manchester. Vi ska laga gröt till frukost och sjunga små sånger och räkna små ramsor. Det ska var rutiner, men flexibla sådana. Jag ska läsa tusentals sagor för dem och hitta på små egna om älvor, troll och små filurer som bor i dörrspringor.
 När mörkret faller ner ska de  ha små stjärnor i taket att titta på och en gammal jordglob att snurra med. De ska få titta på gamla filmer och fina serier såsom Trolltider och Den vita stenen. Ingen kapitalisttv och ingen coca-cola, bara cubacola. Vi ska vandra på långa promenader i skogen och ha med oss termosar med varm choklad. Och smörgåsar med ost och gurka.

På somrarna ska jag de få gå barfota och så ska vi göra flädersaft som dricks ur prickiga glas. Spela spel och vara uppe lite för sent bara för att det är sommarlov.
Idylliskt och drömlikt. Fantisera är det ingen som kan hindra en från. Tänk vad fint vi kommer ha, Tett, Tova-Li och jag. Kanske några mer också. Fast i mina drömmar är det bara vi. Och en snygg man som heter Sebastian. Han ser ut som mannen i det franska museét. Vilka fina barn vi skulle få. Precis så skulle det vara. Och jag själv skulle såklart alltid ha fina klänningar och ett rödvitprickigt kök.

Och så skulle jag och min man spela lpskivor med grunge, gamla godingar och så skulle vi ha en modern bang-olufsen tilll våra brakfester fyra gånger om året då jag och mina vänner agerar djs och spelar electronica/triphop/pop och alla dansar tills de inte kan stå. Barnen är små och sköra så de får vara i tryggt förvar hos deras galna farmor och farfar.

Så det var det. Lite lörddagstankar. Nu måste jag göra mig iordning. För i verkligheten ska jag titta på melodifestivalen, den svenska fast på Island. Jag ska laga middag med Jenny oh en polsk tjej, Agnes. Sedan ska vi till Francoise, fransosen, och dricka vin tillsammans med Egill, islänningen. Sedan ska vi ut och dansa hela natten.

Dream on baby, babies. So long.


Tumblr_kwb88mo52k1qzuhaoo1_500_large


Vamp.

Av någon mystisk anledning känner jag mig väldigt vampyrig för tillfället. En blodig coctail, stora köttbitar och bleka hudar. Kalla kroppar och karga landskap. Månsken, mörker, kyrkogårdar och långa skuggor. Är det de mörka bergen som framkallar dessa önskningar? De kanske leker ett spratt med mina tankar. Eller så bor det helt enkelt en Dracula innuti mig. Transylvanien. Jag misstänker dock att det är alla hjärtan, Cupido har än en gång prickat fel.

"And if Cupido's got a gun, then he's shooting". Med blodstänkta kulor i sådanafall.

Godnatt mina vänner. Jag ska drömma om en vacker vampyrpojke/en råläcker Alexander S.

Tumblr_kovbi8fatj1qzf6o0o1_500_large
Tumblr_koi4zvasq01qzae2zo1_500_large




Magic Marker

Just because it's not accepted
Doesn't mean it ain't alright
Just another frozen kid who's
Tryin' to make it through tonight

How many licks does it take to get
To the center where there's something sweet ?

Ordinary don't mean nothin' no how
Look at ordinary now
It's got a magic marker stain
On its face and it needs a shower


The Secret Garden



Förtjusande liten historia.

Almost Lover. Dying for Summer.

200906231945566708757_0b6117f78ae4ae04909710147d60426b_m_largeTumblr_ksfudcw4vk1qa9tnao1_500_large
Vihjärtardet.

Ps. flickorna är jag. D.s.

I Wanna Be Adored



Jag är så trött att jag inte vet var jag ska ta vägen. M badar i bollhav och E är hos en väninna.
I better go up from this sofa and pick her up.
Inspirationen är alldeles för stor. Jag kan inte samla ihop någonting alls. Allt snurrar.


RSS 2.0